Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Sinds de introductie van de nieuwe API bij Mollie zijn er een aantal betaalmethodes bijgekomen. Dit heeft tot gevolg dat er beter gekeken moet worden naar hoe de betaalmethodes zijn ingesteld in JD iDEAL Gateway. De betaalmethodes die geselecteerd zijn in JD iDEAL Gateway moeten wel geactiveerd zijn in het Mollie account. Een overzicht van de betaalmethodes is te vinden op de Betaalmethodes pagina onder Mijn Account.

Een voorbeeld

Stel dat er in het Mollie account alleen iDEAL en Bancontact/Mister Cash zijn geactiveerd dan zal er in JD iDEAL Gateway alleen iDEAL en Bancontact/Mister Cash gekozen moeten worden. Als er hiernaast ook nog andere betaalmethodes worden gekozen dan zal er een foutmelding optreden als:

Error executing API call (request): The payment method is invalid.

Er is dan een betaalmethode gekozen die niet actief is in Mollie.

Extensie/Joomla! Joomla! 2.5 Joomla! 3
VirtueMart 3.0.3 3.0.3
HikaShop 2.3.0 2.3.0
RSForm!Pro 1.4.0 Rev 48 1.4.0 Rev 48
Akeeba Subscriptions 4.1.0 4.1.0
Book it! 1.5.2  
Document Seller 2.7.0  
Eshop   1.2.4
Events Booking 1.6.2 1.6.2
JE GroupBuy 3.2.4  
jGive 1.5.1 1.5.1
JoomBri Freelance 1.2.5 1.2.5
Joom Donation 3.2 3.2
JoomISP 1.4  
JoomShopping 4.4.0 4.4.0
JTicketing 1.3 1.3
J2Store 2.6.8 3.0.4
K2Store 3.8.0 3.8.0
Membership Pro 1.6.3 1.6.3
MijoShop   2.2.5
PaidSystem 2.9.6  
redSHOP 1.1.11  
RSDirectory! 1.0.0 Rev 1 1.0.0 Rev 1
RSEvents! Pro   1.0.0 Rev 4
RSMembership! 2.0.0 R19 2.0.0 R19
SocialAds 2.9.1 2.9.1
Quick2Cart 1.0.1 1.0.1

Tijdens de duur van het abonnement is er toegang tot de downloads en support, na het verlopen van het abonnement wordt de toegang tot de downloads op de website en support afgesloten.

Het abonnement wordt niet automatisch verlengd en zal dus vanzelf aflopen, daar hoeft niets voor gedaan worden. Er worden wel 2 herinnering mails gestuurd, 1 maand en 2 weken voor het verstrijken van het abonnement.

De software blijft gewoon werken, hier verandert niets aan. Indien er een update nodig is en het abonnement is verlopen, zal er een nieuw abonnement moeten worden aangeschaft. Er zal een korting van € 10,00 worden gegeven indien het abonnement wordt verlengd voordat het oude abonnement is verstreken.

Het rekening nummer 674773837 is een derdengeldrekening (tussenrekening) van de ING die wordt gebruikt voor iDEAL betalingen. Dit is niet de uiteindelijke rekening waarop het geld terecht zal komen, vanuit deze rekening stuurt de ING het geld door naar de betreffende webwinkel eigenaar via een batch betaling.

iDEAL wordt ondersteund door de volgende banken:

 • ABN AMRO
 • ASN Bank
 • Deutsche Bank
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • Royal Bank of Schotland
 • SNS Bank
 • Triodos
 • Van Lanschot Bankiers

Iedereen die bankiert bij één van deze banken kan met iDEAL betalen.

Hieronder een tabel om te zien welke onderdelen je nodig hebt om JD iDEAL Gateway te installeren op je website. De plugin versie moet altijd overeenkomen met de JD iDEAL Gateway versie.

JD iDEAL Gateway versies
Joomla JD iDEAL Gateway
Joomla 1.5

JD iDEAL Gateway 1.7

compat 25

JD iDEAL Gateway 3.2

compat 30 JD iDEAL Gateway 3.2

Om JD iDEAL Gateway op jouw Joomla website te installeren maakt het niet uit welke browser je gebruikt.

Momenteel werkt JD iDEAL Gateway met de volgende banken:

 • ING iDEAL Basic
 • ING iDEAL Advanced
 • ABN AMRO iDEAL Easy
 • ABN AMRO iDEAL Only Kassa
 • ABN AMRO Internetkassa
 • Rabobank iDEAL Lite
 • Rabobank iDEAL Professional
 • Rabobank iDEAL Kassa

Naast de gewone banken zijn er ook andere bedrijven die betaalmogelijkheden aanbieden. JD iDEAL Gateway werkt samen met:

Staat het gewenste pakket er niet tussen? Neem dan contact op met ons.

Er zijn op dit moment een heleboel verschillende iDEAL pakketten beschikbaar waardoor een keuze voor een goed pakket moeilijk kan zijn. De iDEAL pakketten zijn in 2 groepen op te splitsen:

 • Zonder terugkoppeling van de bank
 • Met terugkoppeling van de bank

Zonder terugkoppeling van de bank

Een iDEAL pakket zonder terugkoppeling van de bank houdt in dat de status van een bestelling in de webwinkel niet automatisch wordt bijgewerkt. De klant krijgt uiteraard wel te zien of de betaling wel of niet gelukt is. Dit wordt geregeld door vooraf een URL in te stellen waar de klant naar toe gaat als de betaling gelukt is, mislukt is of geannuleerd is.

De volgende iDEAL abonnementen zijn zonder terugkoppeling:

 • ING iDEAL Basic
 • Rabobank iDEAL Lite (wordt vervangen door Rabobank Omnikassa)
 • ABN AMRO iDEAL Easy

Met terugkoppeling van de bank

Een iDEAL pakket met terugkoppeling van de bank houdt in dat de status van een bestelling in de webwinkel wel automatisch wordt bijgewerkt, tevens wordt er een e-mail verstuurd door JD iDEAL Gateway met de gegevens van de betaling.

De volgende iDEAL abonnementen zijn met terugkoppeling:

 • ING iDEAL Advanced
 • Rabobank iDEAL Professional
 • Rabobank iDEAL Kassa
 • Rabobank Internet Kassa
 • ABN AMRO Zelfbouw
 • ABN AMRO iDEAL Only Kassa
 • ABN AMRO Internet Kassa

Naast banken zijn er ook nog andere bedrijven die de mogelijkheid bieden om iDEAL betalingen te ontvangen, deze bieden alleen met terugkoppeling aan. Deze bedrijven zijn:

Om JD iDEAL Gateway op jouw Joomla website te installeren maakt het niet uit welk besturingssysteem je gebruikt. Om JD iDEAL Gateway te installeren in jouw Joomla website moet je wel beschikken over een internet verbinding en een webbrowser (bv. Internet Explorer of Mozilla Firefox).

Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek of kleding, alles kunnen ze tegenwoordig via het internet aanschaffen. Een aantal banken heeft deze betaalmethode ontwikkeld om de betaling van onlineproducten en -diensten gemakkelijk te maken. iDEAL is online betalen via internetbankieren

Met iDEAL kunnen uw klanten snel, makkelijk en veilig online betalen. Men rekent af in hun vertrouwde internetbetaalomgeving van hun eigen bank. Voor uw klanten is iDEAL net zo vertrouwd, veilig en makkelijk als internetbankieren. Uw klanten kunnen betalen met iDEAL als ze bankieren bij: ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, Fortis, SNS Bank, SNS Regiobank en ASN Bank.

Men plaatst een bestelling in uw webshop. Bij het afrekenen van de bestelling kan de klant aangeven dat deze met iDEAL wil betalen. De klant klikt dan op de iDEAL-betaalknop en selecteert de eigen bank. Vervolgens wordt men doorgeleid naar hen eigen bank waar de betaalopdracht voor hen klaar staat. De klant wordt door de bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en met moet de betaling autoriseren. Het bedrag wordt direct van de betaalrekening afgeschreven en u als winkelier wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

Ja! Al onze klanten hebben toegang tot onze support pagina's. Mocht de vraag hier niet tussen staan, dan kun je de vraag altijd per email of in het forum stellen. Hier krijg je altijd zo snel mogelijk antwoord op.

Wat betekent foutcode 403?

De foutcode 403 betekent Verboden toegang.

Hoe verhelp ik dit probleem?

Controleer of je Akeeba Admin Tools hebt geïnstalleerd, zo ja dan is de mogelijke oorzaak dat de CSRF shield ingeschakeld staat, deze dient uitgeschakeld te worden. Vervolgens dient in de htaccess maker in het onderdeel beveiliging de map /components/com_jdidealgateway toegevoegd te worden aan het onderdeel Sta directe toegang, inclusief .php bestanden, in deze mappen toe. Hierna werkt JD iDEAL Gateway weer.

Het JD iDEAL Gateway component is binnen 5 minuten geinstalleerd. De langste wachttijd zit in het wachten op de contract goedkeuring bij jouw bank.

Het woord iDEAL komt in vele variaties voor, de juiste spelling is iDEAL. Dit is een kleine letter i en dan in hoofdletters D E A L.

Nee! Als je het JD iDEAL component in jouw Joomla website hebt geinstalleerd, ontvang je de betalingen direct op jouw bank rekening.

Uitzondering hierop is als je Mollie, Sisow of Target Pay gebruikt, dan komt het geld eerst op de rekening van deze partij terecht.